torsdag den 17. juli 2014

Egypten // Hurghada



Da vi var i Egypten i sidste måned valgte vi den en af dagene at tage ind byen Hurghada, for at se lidt noget andet end luksus hoteller og lækre sandstrande og det må man sige vi fik at se. Hurghada er en by med 60.000 indbygger og er en af Egyptens mest populære turistmål. Men selvom der ligger store luksus hoteller og ressorts, så har byen så meget andet at byde på også. 




Vi var begge meget fascineret over de lokale og deres gang i byen. Vi så både folk der kørte i æslevogn, sågar imod kørelsesretningen på vejen, men som også kørte frem og tilbage af sidegaderne for at transportere varer, for butikker. Vi så også Egyptens svar på en murerbil (hvis det hedder det), hvor de bare sidder rundt omkring på bilen, hvor der lige er plads. Den var ihvertfald aldrig gået her hjemme, vi kiggede faktisk efter nogen skilte med færselsreglerne, men det eneste skilt vi så var et horn med en streg over. Så færdselsregler, er der nok ikke så mange af dernede. Men det er sjovt at se hvordan det bare var hverdag dernede. 



I det område vi var, var der mange små gade butikker, hvor der var en masse kopi varer, og souvenirers som i mine øjne er ubrugelig. Men det er det butiksejerne lever af og sælge, og de gør også sit for at få en ind i deres butik og når man endelig går ind, får man ikke lov at gå, før man har købt noget (sådan føles det ihvertfald). Jeg er ikke så god til at sælgerne skal være så nærgående, så derfor får jeg hurtigt nok af dem, og jeg køber stort set aldrig noget, da de bliver for meget for mig. Men hr. kæreste er vild med at prutte om priserne og generelt bare den stemning som er sådan nogen steder, så han hyggede sig med at gå rundt og kigger og han ente da også med at købe nogen ting med hjem. 



Midt på dagen, satte vi os ind for at spise frokost og derfra hvor vi sad, kunne vi sidde og se ud på de folk som gik på gaden. Lige udenfor, var der en folk unge drenge, som gik rundt og prøvede at sælge bælter og billeder. Det var sjovt at se, at hver gang, der kom en turist bus, så samles de alle uden foran bussen, og med samme folk trådte ud, var de over dem, for at prøve at sælge dem desværre varer. Der er bare en helt anden mentalitet sådan et sted, hvilket er meget grænseoverskridende for mig. 


 Det var dog ikke alt der var lige pænt i byen. Der lå meget affald, og lugtede heller ikke specielt godt nogle steder, hvilket for befolkningen bare hverdag, men for turister som os, var det meget mærkeligt at folk gik rundt i deres eget affald. 
Der stod også bygning som kun var halvt færdig, pga krisen dernede. Mange af investorerne er udenlandske og efter Egypten har været i krise, så har investorerne trykket sig ud af landet igen og efterladt bygningerne halvfærdige. Det var ikke noget kønt syn, og er meget trist at tænke på, hvordan investorer fra andre lande har så mege magt i et land som Egypten. 



Hurghada har meget mere at byde på, end hvad jeg lige har fortalt om her, men dette var mig oplevelse af byen, så lad jer nu ikke skræmme af dette indlæg, for Hurghada, har også lækker steder, hvor man gerne vil tilbringe flere uger når man er på ferie. Dette er kun et indlæg omkring de 5 timer jeg tilbragte i byen. 
 Hvis du er gået glip af de andre indlæg omkring Egypten kan du læse dem her og her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar