mandag den 14. juli 2014

Opskrift // Meatza


Jeg elsker at ekpentere med madlavningen, men desværre er det ikke ofte jeg har tiden til det, men det har der været i den forgangene uge, så der skulle denne ret afprøves. Til dem der ikke kender den, er det noget der hedder Meatza. Det er en form for pizza bare uden en bund af dej, men istedet for en bund af kød. Man kan vælge at toppe bunden med alverdens ting, her valgte jeg at putte pizzasovs, tomater, ost og toppede med salat, da den var færdig bagt. Hr. kæreste kom også skinke på, da han ellers synes det ville være for meget grønt. 
Den blev et sikkert hit her hjemme, så det er bestemt ikke sidste gang den bliver lavet. Næste gang tror jeg vi skal prøve at toppe den med parmesanost i stedet for almindelig ost, da det vil give den en meget lækker smag. 
Kender i denne ret eller er den ny for jer, ligesom den var for mig?  


Ingredienser til 2 pizzaer:

400 gram oksekød 3-7 % fedt.
1 æg
1 tsk salt (eller efter temperament)
1 tsk peber
1 tsk oregano
2 hvidløg
Cherrytomater
Pizza-tomatsauce
12 % mozzarella ost (6 % kan også bruges)
Ruculasalat

Fremgangsmåde: 

Start med at blande oksekød, æg, salt, peber, oregano og hvidløg sammen. Og pres dem til to flade pizzabunde. 
Steg dem på panden indtil de har fået en pæn brun overflade. Det en smagssag om man vil stege dem igennem på panden eller i ovnen. Lig dem derefter over på en bageplade med bagepapir. Kom pizza sovsen på, derefter tomaterne som er skåret ud i tynde skiver og til

sidst put osten ovenpå. Put dem ind i ovnen i omkring 10 min. på 200 grader. Tag dem ud, og put eventuelt rucula på.
Man kan putte alverdens ingredienser på, så det er kun fantasien der sætter grænser. 
Velbekomme <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar