mandag den 13. januar 2014

Opskrift // Luftige og lækre fødselsdagsboller

Til hr. kærestes fødselsdag for hans familie igår havde han bestilt te boller, så det måtte der jo laves. Jeg fandt en opskrift på nettet som jeg aldrig havde prøvet før, så det var lidt et sats. Men nøj hvor blev de lækker, det er virkelig nogen af de bedst fødselsdagsboller jeg nogensinde har lavet, så det er helt klart blevet en fødselsdags favorit her hjemme. Endnu en bonus ved dem, er også at de er meget lettet at lave, man skal ikke bruges særlig mange ingredienser, fremgangsmåde er meget simple og dejen er en let og smidige dej så alle i familien kan være med til at lave dem. 


Ingredienser (ca. 12 boller):

2 æg
4 spsk. sukker 
2 1/2 dl lunkent vand 
1 pk. gær 
1/2 tsk salt 
1dl olie
Ca. 600 g mel 

1 æg til pensling. 

Fremgangsmåde:
  1.  Æg og sukker piskes til en luftig masse med en elpisker. Jo mere du pisker, jo mere luftige bliver bollerne. 
  2. I en anden skål opløses gæren i den lunkne vand. 
  3. Salt og olie tilsættes og æggemassen kommes ved. 
  4. Melen sigtes deri lidt ad gangen, og dejen æltes godt igennem til en let og smidige dej. 
  5. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. 
  6. Når delen har hævet æltes den igennem og formes herefter til boller.  
  7. Bollerne sættes på bradepander og hæver yderligere 45 minutter. (Her hæver bollerne næsten til dobbelt størrelse) 
  8. Når bollerne er færdige med at hæve pensles de med æg og bages ved 200 grader i 15-19 minutter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar